Tegel

Det finns inget annat takmaterial som ger en så klassisk känsla som tegel. I Sverige har tegeltaken lång historia men fortsätter att vara lika populära år efter år. Tegel är ett naturmaterial som “lever” och förändras i utseende över årens lopp, vilket är en stor del av charmen. Med det sagt är just tegeltaken de som har absolut längst livslängd, man brukar tala om att de står pall för väder och vind i mellan 50-100 år. Vi lägger ditt tegeltak när du bygger eller renoverar ditt hus, och vi gör det noggrant och effektivt enligt konstens alla regler.

Betong

Takpannor i betong är numera också väldigt vanliga här i Sverige, inte minst för att de passar vårt klimat väldigt bra. Man kan använda betongpannor på både gamla och nya byggnader och fördelarna är många. Dels är betong ett oerhört tåligt material samtidigt som det är flexibelt att arbeta med. Möjligheterna för hur man kan variera betongpannor är nästan oändliga. Betong är relativt billigt och håller länge så det är inte konstigt att det har blivit ett populärt val.

Papp

Platta och lätt lutande tak kan med fördel förses med takpapp. Modernt takpapp står pall för de mest extrema väderpåfrestningar och skyddar väl mot solens UV-strålar. Dessutom ger takpapp ett elegant och sobert intryck vilket många uppskattar. Takpapp är en ekonomisk lösning som ger gott skydd, men det ska sägas att livslängden är kortare för papptak gentemot tegel och betong. Som din takläggare i Skåne så hjälper vi dig att lägga takpapp med garanterat tillfredsställande resultat.

Plåt

Många tak har plåtdetaljer och vissa tak är gjorda helt i plåt. Du är välkommen att anlita oss för renovering av ditt taks plåtdetaljer. Vi målar även plåttak.